Dan Cook, senior market analyst bij broker IG Markets, is van mening dat de maatregelen aangekondigd door de Amerikaanse centrale bank te beperkt van aard waren om de rally langer dan een uur te laten duren.

De FED wil haar beleggingen in mortgage securities gebruiken om op beperkte schaal overheidspapier in te kopen. Daardoor kan de rente lichtjes lager worden geduwd.

De Amerikaanse centrale bank hoopt op die manier de economie meer zuurstof te geven. Uiteindelijk is het de bedoeling om de kredietverstrekking aan consumenten en bedrijven weer op gang te brengen.

Dan Cook, senior market analyst bij broker IG Markets, is van mening dat de maatregelen aangekondigd door de Amerikaanse centrale bank te beperkt van aard waren om de rally langer dan een uur te laten duren. De FED wil haar beleggingen in mortgage securities gebruiken om op beperkte schaal overheidspapier in te kopen. Daardoor kan de rente lichtjes lager worden geduwd. De Amerikaanse centrale bank hoopt op die manier de economie meer zuurstof te geven. Uiteindelijk is het de bedoeling om de kredietverstrekking aan consumenten en bedrijven weer op gang te brengen.