Bovendien lijkt het onwaarschijnlijk dat de Amerikaanse centrale bank zal toelaten dat het ooit zo ver zal komen. De FED kan en zal de beurs van Wall Street namelijk niet laten uiteenspatten. De illusie van welvaart in de vorm van hogere beurskoersen is namelijk noodzakelijk om de Amerikaanse economie drijvende te houden.

Bovendien stelt zich ook het probleem van de pensioenfondsen. De Amerikaanse pensioenfondsen zijn voor zowat 50% in aandelen belegd en slechts voor 20% in staatsobligaties. De FED zal dus alles op alles zetten om te beletten dat de beurskoersen instorten.

Bovendien lijkt het onwaarschijnlijk dat de Amerikaanse centrale bank zal toelaten dat het ooit zo ver zal komen. De FED kan en zal de beurs van Wall Street namelijk niet laten uiteenspatten. De illusie van welvaart in de vorm van hogere beurskoersen is namelijk noodzakelijk om de Amerikaanse economie drijvende te houden. Bovendien stelt zich ook het probleem van de pensioenfondsen. De Amerikaanse pensioenfondsen zijn voor zowat 50% in aandelen belegd en slechts voor 20% in staatsobligaties. De FED zal dus alles op alles zetten om te beletten dat de beurskoersen instorten.