Vraag is alleen welke katalysator het tij zal doen keren. Volgens Shilling kan de FED een elektrische shock door de financiële markten jagen wanneer ze daadwerkelijk begint te 'taperen'.

De Amerikaanse centrale bank heeft tot op heden alleen maar aangekondigd dat ze vroeg of laat haar steunmaatregelen zal afbouwen.

Wanneer dit effectief gebeurt, kan de impact echter groot zijn. Shilling vreest daarnaast ook voor China, waar een financiële crisis kan ontstaan wanneer de politiek daadwerkelijk de oorlog verklaart aan het schaduwbankieren. Dat schaduwbankieren heeft in het land een enorme omvang aangenomen.

Vraag is alleen welke katalysator het tij zal doen keren. Volgens Shilling kan de FED een elektrische shock door de financiële markten jagen wanneer ze daadwerkelijk begint te 'taperen'. De Amerikaanse centrale bank heeft tot op heden alleen maar aangekondigd dat ze vroeg of laat haar steunmaatregelen zal afbouwen. Wanneer dit effectief gebeurt, kan de impact echter groot zijn. Shilling vreest daarnaast ook voor China, waar een financiële crisis kan ontstaan wanneer de politiek daadwerkelijk de oorlog verklaart aan het schaduwbankieren. Dat schaduwbankieren heeft in het land een enorme omvang aangenomen.