Leif Eskesen, bij HSBC chief economist voor Asean (Association of South East Asian Nations), is van mening dat het dan snel afgelopen kan zijn met het Aziatisch groeiverhaal. Zowat alle landen in de wereld zullen het veel moeilijker krijgen om nog in een aanvaardbaar tempo te groeien.

Volgens Eskesen hoeft het niet noodzakelijk een negatief gegeven te zijn dat de tijd van goedkoop krediet bijna achter de rug is. Dat goedkoop krediet heeft er toe geleid dat de schulden wereldwijd in snel tempo zijn toegenomen. Ook voor beleggers zullen op de Asean-beurzen minder kansen voor het grijpen liggen.

Leif Eskesen, bij HSBC chief economist voor Asean (Association of South East Asian Nations), is van mening dat het dan snel afgelopen kan zijn met het Aziatisch groeiverhaal. Zowat alle landen in de wereld zullen het veel moeilijker krijgen om nog in een aanvaardbaar tempo te groeien. Volgens Eskesen hoeft het niet noodzakelijk een negatief gegeven te zijn dat de tijd van goedkoop krediet bijna achter de rug is. Dat goedkoop krediet heeft er toe geleid dat de schulden wereldwijd in snel tempo zijn toegenomen. Ook voor beleggers zullen op de Asean-beurzen minder kansen voor het grijpen liggen.