Volgens de analisten zou dat zelfs kunnen gebeuren nog voor de volgende vergadering van het Federal Open Market Committee. Die meeting vindt plaats op 28 april.

Michael Feroli, hoofdeconoom US bij Morgan Stanley, is van mening dat de discontoverhoging hoe dan ook op relatief korte termijn gaat aangekondigd worden. Volgens Feroli kan dat alle dagen zijn.

Een maand geleden verhoogde de FED voor de eerste keer haar disconto. Daardoor werd de kloof tussen het disconto en de basisrente verhoogd tot een half procent. Het was de eerste keer in meer dan drie jaar dat het disconto werd verhoogd.

Voor het uitbreken van de financiële crisis bedroeg het verschil tussen beide rentetarieven 1%. Het is de bedoeling om deze kloof opnieuw te vergroten nu de Verenigde Staten economisch aan de beterhand zijn.

Door het disconto te verhogen tussen twee FOMC-meetings in, wil de FED aangeven dat rentebeslissingen alles te maken hebben met liquiditeit en niets met de monetaire politiek.

Volgens de analisten zou dat zelfs kunnen gebeuren nog voor de volgende vergadering van het Federal Open Market Committee. Die meeting vindt plaats op 28 april. Michael Feroli, hoofdeconoom US bij Morgan Stanley, is van mening dat de discontoverhoging hoe dan ook op relatief korte termijn gaat aangekondigd worden. Volgens Feroli kan dat alle dagen zijn. Een maand geleden verhoogde de FED voor de eerste keer haar disconto. Daardoor werd de kloof tussen het disconto en de basisrente verhoogd tot een half procent. Het was de eerste keer in meer dan drie jaar dat het disconto werd verhoogd. Voor het uitbreken van de financiële crisis bedroeg het verschil tussen beide rentetarieven 1%. Het is de bedoeling om deze kloof opnieuw te vergroten nu de Verenigde Staten economisch aan de beterhand zijn. Door het disconto te verhogen tussen twee FOMC-meetings in, wil de FED aangeven dat rentebeslissingen alles te maken hebben met liquiditeit en niets met de monetaire politiek.