Maar Société Générale sluit niet uit dat het optrekken van de politiek van monetaire verruiming, ook wel quantative easing genaamd, niet zo lang op zich zal laten wachten. De kans dat dit deze week al zal gebeuren, is volgens de analisten van de Franse bank niet onbestaande.

Deze week vergadert namelijk de FED en waar iedereen rekent op een mogelijk bericht omtrent tapering, zou het best wel eens kunnen dat SocGen nog straffere maatregelen neemt om de economie te ondersteunen. De koers van de dollar kan daardoor opnieuw onder druk komen te staan.

Maar Société Générale sluit niet uit dat het optrekken van de politiek van monetaire verruiming, ook wel quantative easing genaamd, niet zo lang op zich zal laten wachten. De kans dat dit deze week al zal gebeuren, is volgens de analisten van de Franse bank niet onbestaande. Deze week vergadert namelijk de FED en waar iedereen rekent op een mogelijk bericht omtrent tapering, zou het best wel eens kunnen dat SocGen nog straffere maatregelen neemt om de economie te ondersteunen. De koers van de dollar kan daardoor opnieuw onder druk komen te staan.