De FED kan namelijk de verkeerde beslissing nemen die heel wat turbulentie op de financiële markten zou kunnen veroorzaken. De beleggers zouden onmiddellijk opnieuw in risk off mode gaan, waardoor de spreads op de obligatiemarkten opnieuw zouden kunnen toenemen.

Het belangrijkste slachtoffer zouden echter de bedrijven worden die hoogrenderende obligaties uitgeven, want die markt zou in een wip en een zucht kunnen dichtslibben. In mei konden nog junk bonds uitgegeven worden aan minder dan 5%, maar dat percentage zou meteen de lucht inschieten.

De FED kan namelijk de verkeerde beslissing nemen die heel wat turbulentie op de financiële markten zou kunnen veroorzaken. De beleggers zouden onmiddellijk opnieuw in risk off mode gaan, waardoor de spreads op de obligatiemarkten opnieuw zouden kunnen toenemen. Het belangrijkste slachtoffer zouden echter de bedrijven worden die hoogrenderende obligaties uitgeven, want die markt zou in een wip en een zucht kunnen dichtslibben. In mei konden nog junk bonds uitgegeven worden aan minder dan 5%, maar dat percentage zou meteen de lucht inschieten.