FED president William Dudley, vice chairman van het FOMC, heeft laten doorschemeren dat een verruiming van de monetaire politiek met 500 miljard dollar mogelijk is.

Dat bedrag, overeenstemmend met ongeveer 3,40% van het Amerikaanse BBP (14580 miljard dollar), zou worden aangewend om Amerikaanse staatsobligaties in te kopen.

Daarmee probeert de FED een deflatie-scenario gelijkend op het Japans model te voorkomen. Volgens Bloomberg is de Japanse BBP-deflatie, een indicatie van de prijsevolutie in de economie, met 14% gedaald sinds 1997.

FED president William Dudley, vice chairman van het FOMC, heeft laten doorschemeren dat een verruiming van de monetaire politiek met 500 miljard dollar mogelijk is. Dat bedrag, overeenstemmend met ongeveer 3,40% van het Amerikaanse BBP (14580 miljard dollar), zou worden aangewend om Amerikaanse staatsobligaties in te kopen. Daarmee probeert de FED een deflatie-scenario gelijkend op het Japans model te voorkomen. Volgens Bloomberg is de Japanse BBP-deflatie, een indicatie van de prijsevolutie in de economie, met 14% gedaald sinds 1997.