FED is via de zwakke dollar namelijk onrechtstreeks verantwoordelijk voor de Egyptische onlusten. Ook de rellen en opstanden in andere landen hebben met de Amerikaanse centrale bank te maken.

Die heeft de markt met goedkoop geld overspoeld door haar politiek van monetaire verruiming. Dat geld heeft zijn weg naar onder andere de grondstoffenmarkten gevonden, met fors gestegen voedingsprijzen tot gevolg.

Het leven in Tunesië, Egypte en andere landen is fors duurder geworden en daar ligt meteen de kiem van de huidige protesten. Die kiem wordt gevoed door politieke onvrede en zo ontstaat de basis voor een semi-revolutionair klimaat.

FED is via de zwakke dollar namelijk onrechtstreeks verantwoordelijk voor de Egyptische onlusten. Ook de rellen en opstanden in andere landen hebben met de Amerikaanse centrale bank te maken. Die heeft de markt met goedkoop geld overspoeld door haar politiek van monetaire verruiming. Dat geld heeft zijn weg naar onder andere de grondstoffenmarkten gevonden, met fors gestegen voedingsprijzen tot gevolg. Het leven in Tunesië, Egypte en andere landen is fors duurder geworden en daar ligt meteen de kiem van de huidige protesten. Die kiem wordt gevoed door politieke onvrede en zo ontstaat de basis voor een semi-revolutionair klimaat.