Amelia Bourdeau, director of foreign exchange bij Westpac Institutional Bank, denkt de reden te hebben gevonden waarom de edelmetalen er zo zwak bijliggen: niemand minder dan de FED is rechtstreeks verantwoordelijk voor de forse correctie in de goudprijs.

De goudprijs weerspiegelt de acties van de Amerikaanse centrale bank. De FED heeft laten uitschijnen dat de politiek van monetaire verruiming wel eens sneller dan verwacht achter de rug zou zijn. Die waarschuwing volstond om de goudprijs fors lager te zetten.

Amelia Bourdeau, director of foreign exchange bij Westpac Institutional Bank, denkt de reden te hebben gevonden waarom de edelmetalen er zo zwak bijliggen: niemand minder dan de FED is rechtstreeks verantwoordelijk voor de forse correctie in de goudprijs. De goudprijs weerspiegelt de acties van de Amerikaanse centrale bank. De FED heeft laten uitschijnen dat de politiek van monetaire verruiming wel eens sneller dan verwacht achter de rug zou zijn. Die waarschuwing volstond om de goudprijs fors lager te zetten.