Anderzijds valt de daling van de goudprijs op, waarbij een troy ounce goud nu weer minder dan 1650 dollar per troy ounce kost. Volgens Bill Baruch, market strategist bij iiTrader.com, is de Amerikaanse central bank zelf rechtstreeks verantwoordelijk voor de daling van de goudprijs.

Door te laten uitlekken dat het programma van monetaire verruiming mogelijk dit jaar al wordt stopgezet, is de koers van de dollar onder druk komen te staan.

Aangezien er blijkbaar een rechtstreekse correlatie bestaat tussen de dollar en de goudprijs, duwt een zwakkere dollar de goudprijs naar omhoog.

Anderzijds valt de daling van de goudprijs op, waarbij een troy ounce goud nu weer minder dan 1650 dollar per troy ounce kost. Volgens Bill Baruch, market strategist bij iiTrader.com, is de Amerikaanse central bank zelf rechtstreeks verantwoordelijk voor de daling van de goudprijs. Door te laten uitlekken dat het programma van monetaire verruiming mogelijk dit jaar al wordt stopgezet, is de koers van de dollar onder druk komen te staan. Aangezien er blijkbaar een rechtstreekse correlatie bestaat tussen de dollar en de goudprijs, duwt een zwakkere dollar de goudprijs naar omhoog.