Met de Amerikaanse centrale bank op kop hebben heel wat centrale banken zich op het glibberig Keynesiaans pad gewaagd, een experiment dat volgens velen alleen maar slecht kan aflopen.

Als zoveelste in de rij waarschuwt nu ook David Zervos van Jefferies voor de inflatieramp die op komst is. De Amerikaanse centrale bank wil kost wat kost meer tewerkstelling en pompt met dat doel voor ogen massaal geld in het systeem. Deze strategie kan alleen maar in meer inflatie eindigen.

De inflatiedreiging is volgens Zervos op de achtergrond altijd al latent aanwezig geweest, maar door het opleggen van de 6,50% grens wat betreft de werkloosheidsgraad, is ze alleen maar groter geworden.

De FED zal namelijk haar basisrente slechts optrekken wanneer de werkloosheid in de VS is teruggevallen tot 6,50%.

Het zal volgens Zervos nog lang duren alvorens dat streefdoel is bereikt en in afwachting zal de Amerikaanse centrale bank al die tijd op grote schaal geld in het systeem blijven pompen. Het einde zal alles behalve prettig worden: een galopperende inflatie en die door niets of niemand meer te stuiten valt.

Hij ziet maar één vluchtweg voor de beleggers en dat zijn aandelen. Geld en schulden zullen hun waarde verliezen, alleen real/hard assets zullen hun waarde behouden. Tot die real/hard assets rekent Zervos zonder enige twijfel aandelen, die in een periode van inflatie hoge ogen kunnen gooien.

Met de Amerikaanse centrale bank op kop hebben heel wat centrale banken zich op het glibberig Keynesiaans pad gewaagd, een experiment dat volgens velen alleen maar slecht kan aflopen. Als zoveelste in de rij waarschuwt nu ook David Zervos van Jefferies voor de inflatieramp die op komst is. De Amerikaanse centrale bank wil kost wat kost meer tewerkstelling en pompt met dat doel voor ogen massaal geld in het systeem. Deze strategie kan alleen maar in meer inflatie eindigen. De inflatiedreiging is volgens Zervos op de achtergrond altijd al latent aanwezig geweest, maar door het opleggen van de 6,50% grens wat betreft de werkloosheidsgraad, is ze alleen maar groter geworden. De FED zal namelijk haar basisrente slechts optrekken wanneer de werkloosheid in de VS is teruggevallen tot 6,50%. Het zal volgens Zervos nog lang duren alvorens dat streefdoel is bereikt en in afwachting zal de Amerikaanse centrale bank al die tijd op grote schaal geld in het systeem blijven pompen. Het einde zal alles behalve prettig worden: een galopperende inflatie en die door niets of niemand meer te stuiten valt. Hij ziet maar één vluchtweg voor de beleggers en dat zijn aandelen. Geld en schulden zullen hun waarde verliezen, alleen real/hard assets zullen hun waarde behouden. Tot die real/hard assets rekent Zervos zonder enige twijfel aandelen, die in een periode van inflatie hoge ogen kunnen gooien.