Vraag is te klein om VS-economie te doen groeien

Binnen de Federal Reserve Bank dreigt er tweespalt te ontstaan over de economie. Er staan eigenlijk twee kampen tegenover elkaar, waarvan het ene kamp er van overtuigd is dat de huidige economische groei volstaat om zonder verdere hulp te kunnen terwijl het tweede kamp waarschuwt voor een te trage economische groei.

FED-voorzitter Ben Bernanke situeert zich in het tweede kamp, terwijl de woordvoerder van het eerste kamp president Richard Fisher van de Dallas FED is. Volgens Fisher heeft de Amerikaanse economie geen bijkomende monetaire morfine meer nodig, ze kan op eigen kracht verder.

Ben Bernanke waarschuwt anderzijds echter dat de consumentenvraag te klein is om een gezond groeitempo te garanderen. In termen van krediet en van consumptie bevindt de Amerikaanse economie zich nog steeds onder het niveau van voor de crisis. Fisher geeft toe dat de economie minder snel dan verhoopt groeit, maar naar zijn mening is nog meer politieke verruiming uit de boze.

Vraag is te klein om VS-economie te doen groeien Binnen de Federal Reserve Bank dreigt er tweespalt te ontstaan over de economie. Er staan eigenlijk twee kampen tegenover elkaar, waarvan het ene kamp er van overtuigd is dat de huidige economische groei volstaat om zonder verdere hulp te kunnen terwijl het tweede kamp waarschuwt voor een te trage economische groei. FED-voorzitter Ben Bernanke situeert zich in het tweede kamp, terwijl de woordvoerder van het eerste kamp president Richard Fisher van de Dallas FED is. Volgens Fisher heeft de Amerikaanse economie geen bijkomende monetaire morfine meer nodig, ze kan op eigen kracht verder. Ben Bernanke waarschuwt anderzijds echter dat de consumentenvraag te klein is om een gezond groeitempo te garanderen. In termen van krediet en van consumptie bevindt de Amerikaanse economie zich nog steeds onder het niveau van voor de crisis. Fisher geeft toe dat de economie minder snel dan verhoopt groeit, maar naar zijn mening is nog meer politieke verruiming uit de boze.