De financiële markten hadden heel wat slecht nieuws te verteren zoals de verlaging van de Amerikaanse kredietrating door kredietbeoordelaar Standard & Poor's.

De Federal Reserve verlaagde de groeiprognose voor de Amerikaanse economie maar kalmeerde tegelijk de markten met de belofte dat het haar belangrijkste rentetarief nog minstens twee jaar onveranderd zal laten op het historisch lage niveau van 0 tot 0,25 procent.

De index van het consumentenvertrouwen tuimelde naar het laagste peil sinds mei 1980. De toename van de kleinhandelsverkopen (+0,5 procent in juli) was wel een opsteker.

De financiële markten hadden heel wat slecht nieuws te verteren zoals de verlaging van de Amerikaanse kredietrating door kredietbeoordelaar Standard & Poor's. De Federal Reserve verlaagde de groeiprognose voor de Amerikaanse economie maar kalmeerde tegelijk de markten met de belofte dat het haar belangrijkste rentetarief nog minstens twee jaar onveranderd zal laten op het historisch lage niveau van 0 tot 0,25 procent. De index van het consumentenvertrouwen tuimelde naar het laagste peil sinds mei 1980. De toename van de kleinhandelsverkopen (+0,5 procent in juli) was wel een opsteker.