Met de tapering op komst hebben veel obligatiebezitters hun obligaties van de hand gedaan, met als gevolg dat de 10-jarige rente in de Verenigde Staten is gestegen van 1,63% in mei tot meer dan 2,80%. Bovendien lijkt de piek in de obligatierente nog altijd niet bereikt.

Bill Fleckenstein, president van Fleckenstein Capital, is er alleszins niet gerust in. De financiële markten hebben voorlopig nog niet in de gaten dat de FED de controle over het toestel is kwijtgeraakt maar zodra dat het geval is kan er een golf van paniek losbarsten.

Met de tapering op komst hebben veel obligatiebezitters hun obligaties van de hand gedaan, met als gevolg dat de 10-jarige rente in de Verenigde Staten is gestegen van 1,63% in mei tot meer dan 2,80%. Bovendien lijkt de piek in de obligatierente nog altijd niet bereikt. Bill Fleckenstein, president van Fleckenstein Capital, is er alleszins niet gerust in. De financiële markten hebben voorlopig nog niet in de gaten dat de FED de controle over het toestel is kwijtgeraakt maar zodra dat het geval is kan er een golf van paniek losbarsten.