Bernanke werd in de VS dan ook van alle zijden met kritiek bestookt. De vooruitzichten voor de Amerikaanse groei voor het derde kwartaal zijn immers verhoogd tot 2,5%, met een groei van de consumptie van 2,8% en betere vooruitzichten voor de export en de investeringen.

Zou de Quantitative Easing bijgevolg geen inflatie veroorzaken?, zo vraagt Carmignac zich af. Die vrees was duidelijk aanwezig op de rentemarkten, zoals bleek uit de lichte rendementsstijging in deze periode.

Dat is mogelijk ongegrond. De woningmarkt is op sterven na dood: de uitgaven in de bouw daalde met 27,5% en de verkoop van bestaande huizen met 25,9% vergeleken met een jaar geleden.

De inflatie blijft heel laag (0,6% op jaarbasis tegenover een doelniveau van 2%), zodat de Federal Reserve beducht is voor deflatie.

Bernanke werd in de VS dan ook van alle zijden met kritiek bestookt. De vooruitzichten voor de Amerikaanse groei voor het derde kwartaal zijn immers verhoogd tot 2,5%, met een groei van de consumptie van 2,8% en betere vooruitzichten voor de export en de investeringen. Zou de Quantitative Easing bijgevolg geen inflatie veroorzaken?, zo vraagt Carmignac zich af. Die vrees was duidelijk aanwezig op de rentemarkten, zoals bleek uit de lichte rendementsstijging in deze periode. Dat is mogelijk ongegrond. De woningmarkt is op sterven na dood: de uitgaven in de bouw daalde met 27,5% en de verkoop van bestaande huizen met 25,9% vergeleken met een jaar geleden. De inflatie blijft heel laag (0,6% op jaarbasis tegenover een doelniveau van 2%), zodat de Federal Reserve beducht is voor deflatie.