De FED is al eigenaar van een derde van alle Amerikaanse staatsobligaties, zo blijkt. Volgens de meest recente cijfers is de FED namelijk eigenaar van 33,18% van alle uitstaande obligaties, waar dat de week voordien nog maar 32,85% was. Bovendien blijft dat percentage maar stijgen.

De FED absorbeert namelijk iedere week 0,30% van wat wel eens de Ten Year Equivalents of de "High Quality Collateral" wordt genoemd. Het hoeft weinig betoog dat de obligatiekoersen en -rendementen onmogelijk nog een duidelijk beeld van vraag en aanbod kunnen geven.

De FED is al eigenaar van een derde van alle Amerikaanse staatsobligaties, zo blijkt. Volgens de meest recente cijfers is de FED namelijk eigenaar van 33,18% van alle uitstaande obligaties, waar dat de week voordien nog maar 32,85% was. Bovendien blijft dat percentage maar stijgen. De FED absorbeert namelijk iedere week 0,30% van wat wel eens de Ten Year Equivalents of de "High Quality Collateral" wordt genoemd. Het hoeft weinig betoog dat de obligatiekoersen en -rendementen onmogelijk nog een duidelijk beeld van vraag en aanbod kunnen geven.