Mark Fisher, stichter en CEO van MBF Asset Management, is van mening dat de Amerikaanse centrale bank waardeloos papier met ander waardeloos papier gaat kopen.

Fisher stelt dat iedereen, voor- of tegenstander van quantitative easing of QE2, moet inzien dat dit niet anders kan dan slecht aflopen. Het is geen kwestie van 'of', maar van 'wanneer' dit gaat mislopen.

De Verenigde Staten zouden volgens Fisher moeten aandringen op een loskoppeling van de dollar en de yuan, want de VS subsidiëren nu de groeimarkten door de koppeling toe te staan.

Mark Fisher, stichter en CEO van MBF Asset Management, is van mening dat de Amerikaanse centrale bank waardeloos papier met ander waardeloos papier gaat kopen. Fisher stelt dat iedereen, voor- of tegenstander van quantitative easing of QE2, moet inzien dat dit niet anders kan dan slecht aflopen. Het is geen kwestie van 'of', maar van 'wanneer' dit gaat mislopen. De Verenigde Staten zouden volgens Fisher moeten aandringen op een loskoppeling van de dollar en de yuan, want de VS subsidiëren nu de groeimarkten door de koppeling toe te staan.