De bank erkent dat de conjunctuur verbeterd is, maar ze oordeelt dat het nog te vroeg is om te spreken van een duurzame verbetering die sterk genoeg is om de werkloosheid te doen dalen.

De Fed volgt volgens Dexia de evolutie van de werkgelegenheid altijd met argusogen, want in de VS evolueren werkloosheid en inflatie omgekeerd evenredig.

De Fed blijft dus voorzichtig in de huidige golf van optimisme. Er is volgens Dexia trouwens geen reden tot paniek wat de inflatie betreft: ze stijgt wel (tot 1,7% in januari), maar ze blijft nog altijd ruim onder de norm van 2% tot 2,5%.

Ondertussen blijft de Fed onverstoorbaar en massaal staatsobligaties kopen. Hij kan ook moeilijk de klok terugdraaien, want als de bank aankoopprogramma stopzet,

kan dat de obligatiemarkt volgens Dexia destabiliseren.

De bank erkent dat de conjunctuur verbeterd is, maar ze oordeelt dat het nog te vroeg is om te spreken van een duurzame verbetering die sterk genoeg is om de werkloosheid te doen dalen. De Fed volgt volgens Dexia de evolutie van de werkgelegenheid altijd met argusogen, want in de VS evolueren werkloosheid en inflatie omgekeerd evenredig. De Fed blijft dus voorzichtig in de huidige golf van optimisme. Er is volgens Dexia trouwens geen reden tot paniek wat de inflatie betreft: ze stijgt wel (tot 1,7% in januari), maar ze blijft nog altijd ruim onder de norm van 2% tot 2,5%. Ondertussen blijft de Fed onverstoorbaar en massaal staatsobligaties kopen. Hij kan ook moeilijk de klok terugdraaien, want als de bank aankoopprogramma stopzet, kan dat de obligatiemarkt volgens Dexia destabiliseren.