Binnen de Amerikaanse centrale bank werd vandaag gewaarschuwd dat wanneer de FED groei blijft na te streven zonder rekening te houden met de crisis in de vastgoedsector.

Als gevolg van de zeepbel in de vastgoedsector was de economische groei in de VS gedopeerd, het groeicijfer werd kunstmatig opgekrikt.

Eerst risicobeheer, daarna pas winstbejag

Risicobeheer heeft de eerste prioriteit en daarna pas winstbejag. In dit kader maakt het trendoverzicht duidelijk dat beleggingen in staatsobligaties uitgegeven door Nederland, Duitsland en de Verenigde Staten in een topvormingsproces bewegen.

In het rijtje van de zeer liquide (in US-dollars genoteerde!) 'Exchange Traded Funds' vallen volgens Theodoor Gilissen Bankiers de koersverliezen in vastrentende waarden op. Obligaties raken uit de gratie. Beleggers switchen nu hun geld richting opkomende landen (en hieraan gerelateerde grondstoffenmarkten).

Omgerekend in euro's verliezen de opkomende landen het echter al enige maanden van Europa.

Vier van de drie aandelenindices van de BRIC-landen, zijnde Rusland, Brazilië en India, konden vorige week profiteren van een terugkerende belangstelling onder beleggers. Alleen China blijft nog steeds gevangen in een dalende trend. In de performancegrafiek van de regionale iShares genoteerd in euro's blijkt in de afgelopen weken dat Europa komt bovendrijven. Noord-Amerika verzwakt relatief.

Binnen de Amerikaanse centrale bank werd vandaag gewaarschuwd dat wanneer de FED groei blijft na te streven zonder rekening te houden met de crisis in de vastgoedsector. Als gevolg van de zeepbel in de vastgoedsector was de economische groei in de VS gedopeerd, het groeicijfer werd kunstmatig opgekrikt. Eerst risicobeheer, daarna pas winstbejag Risicobeheer heeft de eerste prioriteit en daarna pas winstbejag. In dit kader maakt het trendoverzicht duidelijk dat beleggingen in staatsobligaties uitgegeven door Nederland, Duitsland en de Verenigde Staten in een topvormingsproces bewegen. In het rijtje van de zeer liquide (in US-dollars genoteerde!) 'Exchange Traded Funds' vallen volgens Theodoor Gilissen Bankiers de koersverliezen in vastrentende waarden op. Obligaties raken uit de gratie. Beleggers switchen nu hun geld richting opkomende landen (en hieraan gerelateerde grondstoffenmarkten). Omgerekend in euro's verliezen de opkomende landen het echter al enige maanden van Europa. Vier van de drie aandelenindices van de BRIC-landen, zijnde Rusland, Brazilië en India, konden vorige week profiteren van een terugkerende belangstelling onder beleggers. Alleen China blijft nog steeds gevangen in een dalende trend. In de performancegrafiek van de regionale iShares genoteerd in euro's blijkt in de afgelopen weken dat Europa komt bovendrijven. Noord-Amerika verzwakt relatief.