De belangrijkste gebeurtenis was de vergadering van het Federal Open Market Committee (FOMC) op woensdag.

Beleggers waren benieuwd of er veranderingen zouden worden aangekondigd in het opkoopprogramma van Amerikaanse staatsobligaties.

Het stelsel van centrale banken in de Verenigde Staten, de Fed, besloot het steunpakket van USD 85 miljard per maand te handhaven.

Ook liet de Fed weten het belangrijkste rentetarief laag te houden, tussen 0% en 0,25%. Deze uitspraak zorgde woensdag voor een korte 'relief rally' op de Amerikaanse beurzen maar deze winst moest later tijdens de handelsdag weer worden prijsgegeven.

De belangrijkste gebeurtenis was de vergadering van het Federal Open Market Committee (FOMC) op woensdag. Beleggers waren benieuwd of er veranderingen zouden worden aangekondigd in het opkoopprogramma van Amerikaanse staatsobligaties. Het stelsel van centrale banken in de Verenigde Staten, de Fed, besloot het steunpakket van USD 85 miljard per maand te handhaven. Ook liet de Fed weten het belangrijkste rentetarief laag te houden, tussen 0% en 0,25%. Deze uitspraak zorgde woensdag voor een korte 'relief rally' op de Amerikaanse beurzen maar deze winst moest later tijdens de handelsdag weer worden prijsgegeven.