De FED moet een race tegen de tijd lopen, want de risico's die het financieel systeem loopt nemen met de dag toe. Zelfs de leden van het FOMC hebben nu in de gaten gekregen dat die risico's zijn toegenomen, ondanks onderlinge meningsverschillen over de ernst van die risico's.

Ook Mario Draghi van de Europese Centrale Bank begint zich stilaan zorgen te maken over zeepbellen in het financieel systeem. Vorige week waarschuwde de BIS dat een aanhoudende agressieve monetaire politiek de kansen op 'collateral damage' doet toenemen.

De FED moet een race tegen de tijd lopen, want de risico's die het financieel systeem loopt nemen met de dag toe. Zelfs de leden van het FOMC hebben nu in de gaten gekregen dat die risico's zijn toegenomen, ondanks onderlinge meningsverschillen over de ernst van die risico's. Ook Mario Draghi van de Europese Centrale Bank begint zich stilaan zorgen te maken over zeepbellen in het financieel systeem. Vorige week waarschuwde de BIS dat een aanhoudende agressieve monetaire politiek de kansen op 'collateral damage' doet toenemen.