Volgens Charles Evans, gouverneur van de Fed in Chicago, zou de inflatie met moeite 1% bereiken tegen eind 2012 en het is niet onredelijk om te verwachten dat ze in 2013 slechts 1,5% zou bedragen.

Wat de werkloosheidscijfers betreft, wordt ongeveer 9% verwacht tegen eind 2011 en meer dan 8% tegen eind 2012, het jaar van de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Deze voorzichtige voorspellingen werden begin deze maand bevestigd, zo merkt Carmignac op.

De PMI-inkoopmanagersindex kwam lager uit dan in oktober, maar blijft met 56,6 ruim boven de kritische drempel van 50. Dat lijkt de heropleving in de productie te bevestigen.

De grootste teleurstelling kwam van de werkgelegenheidscijfers. Ondanks een groei van 2,5% slaagt de Amerikaanse economie er niet in arbeidsplaatsen te creëren, wat volgens Carmignac wellicht te wijten is aan een afwachtende houding van de bedrijfsleiders, die nog geen vertrouwen hebben in het herstel van de economie.

Volgens Charles Evans, gouverneur van de Fed in Chicago, zou de inflatie met moeite 1% bereiken tegen eind 2012 en het is niet onredelijk om te verwachten dat ze in 2013 slechts 1,5% zou bedragen. Wat de werkloosheidscijfers betreft, wordt ongeveer 9% verwacht tegen eind 2011 en meer dan 8% tegen eind 2012, het jaar van de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Deze voorzichtige voorspellingen werden begin deze maand bevestigd, zo merkt Carmignac op. De PMI-inkoopmanagersindex kwam lager uit dan in oktober, maar blijft met 56,6 ruim boven de kritische drempel van 50. Dat lijkt de heropleving in de productie te bevestigen. De grootste teleurstelling kwam van de werkgelegenheidscijfers. Ondanks een groei van 2,5% slaagt de Amerikaanse economie er niet in arbeidsplaatsen te creëren, wat volgens Carmignac wellicht te wijten is aan een afwachtende houding van de bedrijfsleiders, die nog geen vertrouwen hebben in het herstel van de economie.