De verwachtingen wat betreft inflatie zijn namelijk afgenomen, de kansen op een inflatoire opstoot lijken met de dag kleiner te worden. Jan Hatzius, chief economist bij Goldman Sachs Group Inc., merkt op dat dit gevolgen kan hebben voor de monetaire politiek van de FED.

Die kan zich namelijk laten verleiden om het programma voor de inkoop van eigen aandelen a rato van 85 miljard dollar per maand te verlengen. De verwachting dat dit programma inflatie zou kunnen uitlokken, blijkt namelijk geen bewaarheid te zullen worden.

De verwachtingen wat betreft inflatie zijn namelijk afgenomen, de kansen op een inflatoire opstoot lijken met de dag kleiner te worden. Jan Hatzius, chief economist bij Goldman Sachs Group Inc., merkt op dat dit gevolgen kan hebben voor de monetaire politiek van de FED. Die kan zich namelijk laten verleiden om het programma voor de inkoop van eigen aandelen a rato van 85 miljard dollar per maand te verlengen. De verwachting dat dit programma inflatie zou kunnen uitlokken, blijkt namelijk geen bewaarheid te zullen worden.