Dat kan slechts gebeuren wanneer de werkloosheid opnieuw een dalende trend vertoont en daar is nog geen sprake van. De economie zal de bocht volledig moeten maken alvorens de FED haar rentepolitiek kan wijzigen.

Daarmee zit Bullard op een andere golflengte als sommige van zijn collega's. Bij de Richmond FED is president Jeffrey Lacker van mening dat de rente al omhoog moet terwijl de werkloosheid stijgt.

Gebeurt dit niet, dan dreigt volgens Lacker inflatiegevaar. Het heeft volgens hem geen zin om de werkloosheidscijfers in de gaten te houden, het gevaar loert vanuit de inflatiehoek.

De Amerikaanse economie herstelt zich van een zware recessie en de regering moet nu een exit-strategie vinden, een manier waarop de grote kapitalen die in de economie geïnvesteerd werden er weer uitgehaald kunnen worden.

Jan Hatzius, hoofdeconoom bij Goldman Sachs Group, stelt vast dat de Amerikaanse centrale bank haar basisrente sinds 1954 alleen maar heeft verhoogd wanneer de werkloosheid een piek had bereikt.

Dat kan slechts gebeuren wanneer de werkloosheid opnieuw een dalende trend vertoont en daar is nog geen sprake van. De economie zal de bocht volledig moeten maken alvorens de FED haar rentepolitiek kan wijzigen. Daarmee zit Bullard op een andere golflengte als sommige van zijn collega's. Bij de Richmond FED is president Jeffrey Lacker van mening dat de rente al omhoog moet terwijl de werkloosheid stijgt. Gebeurt dit niet, dan dreigt volgens Lacker inflatiegevaar. Het heeft volgens hem geen zin om de werkloosheidscijfers in de gaten te houden, het gevaar loert vanuit de inflatiehoek. De Amerikaanse economie herstelt zich van een zware recessie en de regering moet nu een exit-strategie vinden, een manier waarop de grote kapitalen die in de economie geïnvesteerd werden er weer uitgehaald kunnen worden. Jan Hatzius, hoofdeconoom bij Goldman Sachs Group, stelt vast dat de Amerikaanse centrale bank haar basisrente sinds 1954 alleen maar heeft verhoogd wanneer de werkloosheid een piek had bereikt.