Beat Siegenthaler van UBS is van mening dat de Amerikaanse centrale bank een denkfout heeft gemaakt. Ze ging er namelijk van uit dat taperen aan een zacht tempo de reacties op de financiële markten beperkt zou houden. Al snel bleek tijdens de zomer dat dit niet het geval zou zijn.

De reacties van de financiële markten - op de eerste plaats in Azië - spraken daaromtrent boekdelen. De FED heeft voor zichzelf een nieuwe horde opgeworpen, want inmiddels is gebleken dat die voorzichtige aanpak niet zal werken. Taperen is dus moeilijker dan men op het eerste gezicht zou denken.

Beat Siegenthaler van UBS is van mening dat de Amerikaanse centrale bank een denkfout heeft gemaakt. Ze ging er namelijk van uit dat taperen aan een zacht tempo de reacties op de financiële markten beperkt zou houden. Al snel bleek tijdens de zomer dat dit niet het geval zou zijn. De reacties van de financiële markten - op de eerste plaats in Azië - spraken daaromtrent boekdelen. De FED heeft voor zichzelf een nieuwe horde opgeworpen, want inmiddels is gebleken dat die voorzichtige aanpak niet zal werken. Taperen is dus moeilijker dan men op het eerste gezicht zou denken.