Volgens de bekende Amerikaanse econoom Jim Grant is de situatie veel erger dan algemeen wordt aangenomen. De FED heeft van de wereld een spiegelpaleis vol illusies gemaakt, waarbij de buitenwereld de indruk krijgt dat de zaken zo niet heel goed dan toch redelijk goed gaan.

De FED heeft de koersen en prijzen van zowat alles en nog wat gemanipuleerd. De centrale bank heeft alles gedaan om de Verenigde Staten van deflatie te vrijwaren, maar misschien was het toch beter geweest om de ziekte gewoon uit te zingen. De huidige situatie dreigt alleen maar slecht af te lopen.

Volgens de bekende Amerikaanse econoom Jim Grant is de situatie veel erger dan algemeen wordt aangenomen. De FED heeft van de wereld een spiegelpaleis vol illusies gemaakt, waarbij de buitenwereld de indruk krijgt dat de zaken zo niet heel goed dan toch redelijk goed gaan. De FED heeft de koersen en prijzen van zowat alles en nog wat gemanipuleerd. De centrale bank heeft alles gedaan om de Verenigde Staten van deflatie te vrijwaren, maar misschien was het toch beter geweest om de ziekte gewoon uit te zingen. De huidige situatie dreigt alleen maar slecht af te lopen.