Aanleiding was namelijk de aankondiging van de Amerikaanse centrale bank dat ze haar politiek van quantitative easing ging verruimen. Of met andere woorden: de FED pompte meer geld in het financieel systeem.

Aandelen, groeimarkten, grondstoffen en valuta's van landen met veel grondstoffen gingen stijgen op de meest gecorreleerde manier die Gijsels ooit in de financiële markten heeft gezet.

Het feit dat Barack Obama onverwacht de door zijn voorganger Bush doorgevoerde belastingverhoging verlengde, gooide nog meer olie op het vuur. Het zou volgens Gijsels echter wel eens kunnen dat dit tijdstip ten einde loopt.

Aanleiding was namelijk de aankondiging van de Amerikaanse centrale bank dat ze haar politiek van quantitative easing ging verruimen. Of met andere woorden: de FED pompte meer geld in het financieel systeem. Aandelen, groeimarkten, grondstoffen en valuta's van landen met veel grondstoffen gingen stijgen op de meest gecorreleerde manier die Gijsels ooit in de financiële markten heeft gezet. Het feit dat Barack Obama onverwacht de door zijn voorganger Bush doorgevoerde belastingverhoging verlengde, gooide nog meer olie op het vuur. Het zou volgens Gijsels echter wel eens kunnen dat dit tijdstip ten einde loopt.