De verklaring van de Amerikaanse centrale bank liet ditmaal aan duidelijkheid niets te wensen over. Tot en met het midden van volgend jaar zal de FED maandelijks voor 75 miljard dollar aan staatsobligaties inkopen.

Anthony Chan, chief economist voor JP Morgan Chase's private wealth management divisie, is van mening dat de Amerikaanse centrale bank heel wat onzekerheid heeft weggennomen.

Ben Bernankel heeft een vloer onder de economie gelegd en we mogen dus op een verder herstel rekenen. Bovendien houdt de FED de handen vrij om nog meer te doen wanneer dat noodzakelijk zou zijn.

De verklaring van de Amerikaanse centrale bank liet ditmaal aan duidelijkheid niets te wensen over. Tot en met het midden van volgend jaar zal de FED maandelijks voor 75 miljard dollar aan staatsobligaties inkopen. Anthony Chan, chief economist voor JP Morgan Chase's private wealth management divisie, is van mening dat de Amerikaanse centrale bank heel wat onzekerheid heeft weggennomen. Ben Bernankel heeft een vloer onder de economie gelegd en we mogen dus op een verder herstel rekenen. Bovendien houdt de FED de handen vrij om nog meer te doen wanneer dat noodzakelijk zou zijn.