De FED heeft na de crisis van 2008 de fouten alleen maar verder opgestapeld, aldus de bekende econoom Paul Singer. Die crisis gaf een sterk signaal dat het geweer van schouder moest worden veranderd, maar de FED heeft de boodschap niet begrepen en bleef de fouten maar opstapelen.

Bernanke heeft zichzelf op de borst geklopt dat het schip boven water kunnen houden, waarbij hij gemakkelijkheidshalve over het hoofd zag dat het schip zo lek als een zeef was. De voornaamste fouten die de voormalige FED-topman heeft gemaakt, is het te lang te laag houden van de rente en het onvoldoende afbouwen van de leverage.

De FED heeft na de crisis van 2008 de fouten alleen maar verder opgestapeld, aldus de bekende econoom Paul Singer. Die crisis gaf een sterk signaal dat het geweer van schouder moest worden veranderd, maar de FED heeft de boodschap niet begrepen en bleef de fouten maar opstapelen. Bernanke heeft zichzelf op de borst geklopt dat het schip boven water kunnen houden, waarbij hij gemakkelijkheidshalve over het hoofd zag dat het schip zo lek als een zeef was. De voornaamste fouten die de voormalige FED-topman heeft gemaakt, is het te lang te laag houden van de rente en het onvoldoende afbouwen van de leverage.