De FED heeft het monster van Frankenstein in het leven geroepen. Door massaal geld in het financieel systeem te pompen zijn de financiële markten één grote illussie geworden. De geafficheerde prijzen voor van alles en nog wat zijn alleen het werk van de centrale banken.

Volgens Spitznagel kunnen de koersen op de beurs van Wall Street simpelweg halveren wanneer de FED zich volledig terugtrekt. De kloof tussen de huidige koersniveaus, de realiteit van de markt, en de echte realiteit is zo groot geworden dat het bepaald beangstigend is geworden.

De FED heeft het monster van Frankenstein in het leven geroepen. Door massaal geld in het financieel systeem te pompen zijn de financiële markten één grote illussie geworden. De geafficheerde prijzen voor van alles en nog wat zijn alleen het werk van de centrale banken. Volgens Spitznagel kunnen de koersen op de beurs van Wall Street simpelweg halveren wanneer de FED zich volledig terugtrekt. De kloof tussen de huidige koersniveaus, de realiteit van de markt, en de echte realiteit is zo groot geworden dat het bepaald beangstigend is geworden.