Maar de keerzijde van de medaille is dat er ook steeds meer Amerikanen rijk worden, dit dankzij de monetaire politiek gevoerd door hun centrale bank. De FED heeft de kloof tussen arm en rijk alleen maar doen toenemen, in 2012 verdiende een recordaantal van 166 Amerikanen meer dan 50 miljoen dollar.

Inderdaad, nooit eerder in de geschiedenis waren er zoveel Amerikanen die zoveel geld verdienden. Mark Spitznagel waarschuwde voor grote sociale onrust wanneer de kloof tussen arm en rijk nog verder zal toenemen. Wie geld heeft, verdient nog meer geld op de beurs. Wie niets heeft, blijft in de kou staan.

Maar de keerzijde van de medaille is dat er ook steeds meer Amerikanen rijk worden, dit dankzij de monetaire politiek gevoerd door hun centrale bank. De FED heeft de kloof tussen arm en rijk alleen maar doen toenemen, in 2012 verdiende een recordaantal van 166 Amerikanen meer dan 50 miljoen dollar. Inderdaad, nooit eerder in de geschiedenis waren er zoveel Amerikanen die zoveel geld verdienden. Mark Spitznagel waarschuwde voor grote sociale onrust wanneer de kloof tussen arm en rijk nog verder zal toenemen. Wie geld heeft, verdient nog meer geld op de beurs. Wie niets heeft, blijft in de kou staan.