De vorm van werkloosheid die de Verenigde Staten nu kennen, is namelijk heel anders dan die uit het verleden. Er is sprake van een structurele, niet van een cyclische werkloosheid.

Mohamed El-Erian is van mening dat de bedrijven sinds de crisis in 2008 begon de focus hebben gelegd op het verbeteren van de winstgevendheid door het snijden in de kosten.

Die trend heeft echter zijn grenzen bereikt, terwijl daarnaast de werkloosheidsgraad in de Verenigde Staten het onhoudbare niveau van 10% heeft bereikt. Strijd tegen de werkloosheid moet daarom absolute prioriteit krijgen, aldus Mohamed El-Erian.

De vorm van werkloosheid die de Verenigde Staten nu kennen, is namelijk heel anders dan die uit het verleden. Er is sprake van een structurele, niet van een cyclische werkloosheid. Mohamed El-Erian is van mening dat de bedrijven sinds de crisis in 2008 begon de focus hebben gelegd op het verbeteren van de winstgevendheid door het snijden in de kosten. Die trend heeft echter zijn grenzen bereikt, terwijl daarnaast de werkloosheidsgraad in de Verenigde Staten het onhoudbare niveau van 10% heeft bereikt. Strijd tegen de werkloosheid moet daarom absolute prioriteit krijgen, aldus Mohamed El-Erian.