Het niet doorgaan van het taperen heeft echter in grote delen van de wereld een zucht van opluchting doen slagen. In de aanloop van de FED-meeting kregen de financiële markten in de groeilanden namelijk met een flinke storm af te rekenen, vooral op de valutamarkten.

De FED heeft zodoende in ieder geval Turkije & Co gered. Dat blijkt onder andere uit het feit dat de belangrijkste Turkse beursindex over een periode van drie weken met 25% is gestegen. Ook Indonesië, India, Thailand enzovoort mogen de FED dankbaar zijn voor de ademruimte die ze gekregen hebben.

Het niet doorgaan van het taperen heeft echter in grote delen van de wereld een zucht van opluchting doen slagen. In de aanloop van de FED-meeting kregen de financiële markten in de groeilanden namelijk met een flinke storm af te rekenen, vooral op de valutamarkten. De FED heeft zodoende in ieder geval Turkije & Co gered. Dat blijkt onder andere uit het feit dat de belangrijkste Turkse beursindex over een periode van drie weken met 25% is gestegen. Ook Indonesië, India, Thailand enzovoort mogen de FED dankbaar zijn voor de ademruimte die ze gekregen hebben.