De FED heeft het grootste monetaire experiment in de geschiedenis uitgevoerd, maar heeft het verkeerde uitgangspunt gekozen. Zodoende heeft de FED het verkeerde gevecht gevoerd, met dank aan voormalig president Ben Bernanke. Daardoor zijn de kansen op succes voor het slagen van de monetaire politiek beperkt.

De jaren 70 van de vorige eeuw hebben aangetoond dat de Phillips curve, het idee dat hoge inflatie niet kan samengaan met hoge werkloosheid, een grote vergissing was. De FED heeft de deflatie bevochten, maar zal uiteindelijk met inflatie geconfronteerd worden.

De FED heeft het grootste monetaire experiment in de geschiedenis uitgevoerd, maar heeft het verkeerde uitgangspunt gekozen. Zodoende heeft de FED het verkeerde gevecht gevoerd, met dank aan voormalig president Ben Bernanke. Daardoor zijn de kansen op succes voor het slagen van de monetaire politiek beperkt. De jaren 70 van de vorige eeuw hebben aangetoond dat de Phillips curve, het idee dat hoge inflatie niet kan samengaan met hoge werkloosheid, een grote vergissing was. De FED heeft de deflatie bevochten, maar zal uiteindelijk met inflatie geconfronteerd worden.