In plaats van de stimuli af te bouwen, zal de FED volgens Brodsky gedwongen worden om Quantative Easing nog uit te breiden. De schulden stijgen namelijk sneller dan de productie en dat op een moment dat de rentevoeten al op nul staan. Het rentewapen kan dus niet van stal gehaald worden.

Ondanks Zero Interest Rate Policies en Long-Term Refinancing Operations zijn de globale monetaire autoriteiten hun slagkracht kwijtgeraakt. De VS produceren, als we dat woord mogen gebruiken, momenteel evenveel schulden als goederen en diensten. De centrale banken zijn met andere woorden volslagen ineffectief geworden.

In plaats van de stimuli af te bouwen, zal de FED volgens Brodsky gedwongen worden om Quantative Easing nog uit te breiden. De schulden stijgen namelijk sneller dan de productie en dat op een moment dat de rentevoeten al op nul staan. Het rentewapen kan dus niet van stal gehaald worden. Ondanks Zero Interest Rate Policies en Long-Term Refinancing Operations zijn de globale monetaire autoriteiten hun slagkracht kwijtgeraakt. De VS produceren, als we dat woord mogen gebruiken, momenteel evenveel schulden als goederen en diensten. De centrale banken zijn met andere woorden volslagen ineffectief geworden.