De FED heeft geen flauw idee van hoe een exit-strategie er uitziet al doet ze alsof dat wel het geval is. Met quantitative easing is namelijk iets heel vervelends aan de gang: het is veel makkelijker om met quantitative easing te starten dan er mee te stoppen.

Het omgekeerde doen van wat bij het uitbouwen van qe gebeurde, lukt namelijk niet. Het is heel makkelijk om geld beginnen te drukken, maar het is veel moeilijker om er mee te stoppen. De FED staat dus voor een moeilijke evenwichtsoefening, we zijn benieuwd hoe ze die gaat afwerken.

De FED heeft geen flauw idee van hoe een exit-strategie er uitziet al doet ze alsof dat wel het geval is. Met quantitative easing is namelijk iets heel vervelends aan de gang: het is veel makkelijker om met quantitative easing te starten dan er mee te stoppen. Het omgekeerde doen van wat bij het uitbouwen van qe gebeurde, lukt namelijk niet. Het is heel makkelijk om geld beginnen te drukken, maar het is veel moeilijker om er mee te stoppen. De FED staat dus voor een moeilijke evenwichtsoefening, we zijn benieuwd hoe ze die gaat afwerken.