Op een bepaald moment moet het geweer van schouder worden veranderd en dat belooft geen simpele oefening te worden.

De FED heeft namelijk geen flauw besef van waar de uitgang van QE te vinden is. Iedereen heeft het volste vertrouwen in Ben Bernanke, maar we mogen niet vergeten dat de president van de Amerikaanse centrale bank nog niet zo heel lang geleden met volle overtuiging verklaarde dat er geen zeepbel in de huizenmarkt was ontstaan.

De problemen op de markt voor subprimes zouden zich vanzelf oplossen, aldus Bernanke.

Hij deed deze uitspraken op 17 mei 2007, dus niet zo lang alvorens de vastgoedcrisis in de Verenigde Staten in volle hevigheid losbarstte.

Ook nu lijkt de FED nog geen alternatief te hebben gevonden voor haar politiek van monetaire verruiming.

Op een bepaald moment moet het geweer van schouder worden veranderd en dat belooft geen simpele oefening te worden. De FED heeft namelijk geen flauw besef van waar de uitgang van QE te vinden is. Iedereen heeft het volste vertrouwen in Ben Bernanke, maar we mogen niet vergeten dat de president van de Amerikaanse centrale bank nog niet zo heel lang geleden met volle overtuiging verklaarde dat er geen zeepbel in de huizenmarkt was ontstaan. De problemen op de markt voor subprimes zouden zich vanzelf oplossen, aldus Bernanke. Hij deed deze uitspraken op 17 mei 2007, dus niet zo lang alvorens de vastgoedcrisis in de Verenigde Staten in volle hevigheid losbarstte. Ook nu lijkt de FED nog geen alternatief te hebben gevonden voor haar politiek van monetaire verruiming.