De FED heeft een enorme flater begaan, de aangerichte schade is veel groter dan verwacht. Krugman stelt dat er niets aan de hand is wanneer de economie inderdaad herstelt. Wanneer dat echter niet het geval is, wordt de Amerikaanse centrale bank met een levensgroot probleem geconfronteerd.

De FED kan uiteraard nog altijd QE opnieuw opstarten wanneer zulks noodzakelijk zou blijken te zijn, maar uiteindelijk zou dat neerkomen op achteruitkrabbelen. De vraag is hoe de Amerikaanse centrale bank zich uit dit netelig probleem zal worstelen, zo dit al mogelijk is.

De FED heeft een enorme flater begaan, de aangerichte schade is veel groter dan verwacht. Krugman stelt dat er niets aan de hand is wanneer de economie inderdaad herstelt. Wanneer dat echter niet het geval is, wordt de Amerikaanse centrale bank met een levensgroot probleem geconfronteerd. De FED kan uiteraard nog altijd QE opnieuw opstarten wanneer zulks noodzakelijk zou blijken te zijn, maar uiteindelijk zou dat neerkomen op achteruitkrabbelen. De vraag is hoe de Amerikaanse centrale bank zich uit dit netelig probleem zal worstelen, zo dit al mogelijk is.