Eigenlijk was die geldcreatie niets meer of niets minder dan een cadeau aan de rijkere Amerikanen, want het vers gedrukte geld vond meteen zijn weg naar de beurs. Wie het zich kon veroorloven om in aandelen te beleggen, werd dus alleen maar rijker en rijker.

Het verschil tussen de 10% rijkste en de 10% armste Amerikanen is nu groter geworden dan ooit, ze heeft zelfs de niveaus van de Great Depression voorbijgestoken. Volgens Tyler Durden van Zero Hedge kan dit op termijn leiden tot grote speciale spanningen tussen bevolkingsgroepen.

Eigenlijk was die geldcreatie niets meer of niets minder dan een cadeau aan de rijkere Amerikanen, want het vers gedrukte geld vond meteen zijn weg naar de beurs. Wie het zich kon veroorloven om in aandelen te beleggen, werd dus alleen maar rijker en rijker. Het verschil tussen de 10% rijkste en de 10% armste Amerikanen is nu groter geworden dan ooit, ze heeft zelfs de niveaus van de Great Depression voorbijgestoken. Volgens Tyler Durden van Zero Hedge kan dit op termijn leiden tot grote speciale spanningen tussen bevolkingsgroepen.