Bijvoorbeeld de werkloosheid daalt niet, maar de inflatie wel. Dan zou men niet mogen gaan verhogen. Maar wanneer dan wel? Die onzekerheid op zich zou de aandelenkoersen fors kunnen laten dalen.

Het loslaten van alleen het werkloosheidpercentage betekent wellicht ook dat binnen de FED steeds meer wordt gedacht aan een herstel van de economie zonder veel nieuwe banen.

Veel tekenen wijzen daarop. Dan zullen de percentages nooit worden gehaald. Natuurlijk is er nu minder duidelijkheid gecreëerd maar een centrale bank moet haar handen vrij hebben om bij te sturen en die heeft ze nu gemaakt.

Bijvoorbeeld de werkloosheid daalt niet, maar de inflatie wel. Dan zou men niet mogen gaan verhogen. Maar wanneer dan wel? Die onzekerheid op zich zou de aandelenkoersen fors kunnen laten dalen. Het loslaten van alleen het werkloosheidpercentage betekent wellicht ook dat binnen de FED steeds meer wordt gedacht aan een herstel van de economie zonder veel nieuwe banen. Veel tekenen wijzen daarop. Dan zullen de percentages nooit worden gehaald. Natuurlijk is er nu minder duidelijkheid gecreëerd maar een centrale bank moet haar handen vrij hebben om bij te sturen en die heeft ze nu gemaakt.