Het besluit van de FED om door te blijven gaan met de aankoop van $ 85 mld per maand aan obligaties (beter bekend als QE) was het onderwerp van discus-sie.

Vele marktpartijen hadden verwacht dat de FED minder ging kopen. Het zogenaamde tapering. Immers was dat niet hetgeen FED voorzitter Bernanke had beloofd?

Het geeft eens te meer aan dat de markten soms in hun eigen waarheid zijn gaan geloven. In mei van dit jaar stelde Bernanke dat "de FED waarschijnlijk QE einde van het jaar zal verminderen als de werkloosheid onder de 7% komt wat verwacht wordt in de tweede helft van 2014".

Geen enkele referentie toen dat het in de derde week van september 2013 zou zijn.

Ook in de toespraken van andere leden van de FED daarna is er nooit een daadwerkelijke indicatie geweest dat men ging verminderen.

Daarnaast zijn er (door vakanties) in de afgelopen twee maanden geen belangrijke toespraken geweest.

Het besluit van de FED om door te blijven gaan met de aankoop van $ 85 mld per maand aan obligaties (beter bekend als QE) was het onderwerp van discus-sie. Vele marktpartijen hadden verwacht dat de FED minder ging kopen. Het zogenaamde tapering. Immers was dat niet hetgeen FED voorzitter Bernanke had beloofd? Het geeft eens te meer aan dat de markten soms in hun eigen waarheid zijn gaan geloven. In mei van dit jaar stelde Bernanke dat "de FED waarschijnlijk QE einde van het jaar zal verminderen als de werkloosheid onder de 7% komt wat verwacht wordt in de tweede helft van 2014". Geen enkele referentie toen dat het in de derde week van september 2013 zou zijn. Ook in de toespraken van andere leden van de FED daarna is er nooit een daadwerkelijke indicatie geweest dat men ging verminderen. Daarnaast zijn er (door vakanties) in de afgelopen twee maanden geen belangrijke toespraken geweest.