De Amerikaanse centrale bank beloofde bovendien om de rente nog geruime tijd laag te houden. De beslissing van FED-topman Ben Bernanke was volgens Cramer vanuit elk standpunt terecht.

Bernanke kan weliswaar geen jobs creëren of de huizenprijzen doen stijgen, maar hij kan wel de voorwaarden creëren onder dewelke de markten zich kunnen herstellen. De FED gaat de markt dus opnieuw met dollars overspoelen.

Daardoor gaat de koers van de Amerikaanse munt dalen en dat heeft dan weer tot gevolg dat de winsten van bedrijven die overzee actief zijn gaan stijgen.

Cramer is van mening dat de strategie van Bernanke gaat slagen. Wie dat niet gelooft, moet volgens hem maar goud kopen. De goudprijs daalde gisteren met 23 dollar per troy ounce.

De Amerikaanse centrale bank beloofde bovendien om de rente nog geruime tijd laag te houden. De beslissing van FED-topman Ben Bernanke was volgens Cramer vanuit elk standpunt terecht. Bernanke kan weliswaar geen jobs creëren of de huizenprijzen doen stijgen, maar hij kan wel de voorwaarden creëren onder dewelke de markten zich kunnen herstellen. De FED gaat de markt dus opnieuw met dollars overspoelen. Daardoor gaat de koers van de Amerikaanse munt dalen en dat heeft dan weer tot gevolg dat de winsten van bedrijven die overzee actief zijn gaan stijgen. Cramer is van mening dat de strategie van Bernanke gaat slagen. Wie dat niet gelooft, moet volgens hem maar goud kopen. De goudprijs daalde gisteren met 23 dollar per troy ounce.