De inkoopmanagersindex steeg wereldwijd in augustus naar 51,7 tegen 50,8 een maand eerder en het aantal nieuwe orders steeg naar 53,3 tegen 51,6 in juli.

Dankzij de sterke macro-economische data en meer activiteit op het gebied van fusies en overnames durven beleggers meer risico te nemen.

De zorgen over dreiging van escalatie van het conflict en Syrië drukken echter het sentiment. Amerikaanse aandelen hebben hun winsten dientengevolge ingeleverd, terwijl olie en goud in waarde stegen.

Duits en Amerikaans schatkistpapier leidt onder de opgelopen verwachting dat de FED de geldkraan een stukje dicht zal draaien.

Ondanks de risico's die dat en Syrië met zich meebrengen denken we dat de wereldeconomie de komende maanden een tandje bijschakelt.

De FED haalt zijn voet geleidelijk van het gaspedaal. Daardoor zullen beleggers bereid zijn om meer risico te nemen.

De inkoopmanagersindex steeg wereldwijd in augustus naar 51,7 tegen 50,8 een maand eerder en het aantal nieuwe orders steeg naar 53,3 tegen 51,6 in juli. Dankzij de sterke macro-economische data en meer activiteit op het gebied van fusies en overnames durven beleggers meer risico te nemen. De zorgen over dreiging van escalatie van het conflict en Syrië drukken echter het sentiment. Amerikaanse aandelen hebben hun winsten dientengevolge ingeleverd, terwijl olie en goud in waarde stegen. Duits en Amerikaans schatkistpapier leidt onder de opgelopen verwachting dat de FED de geldkraan een stukje dicht zal draaien. Ondanks de risico's die dat en Syrië met zich meebrengen denken we dat de wereldeconomie de komende maanden een tandje bijschakelt. De FED haalt zijn voet geleidelijk van het gaspedaal. Daardoor zullen beleggers bereid zijn om meer risico te nemen.