De Verenigde Staten stapelen een schuldenberg die met de beste wil van de wereld niet meer afgebouwd kan worden. Vroeg of laat zal de geldmachine dus moeten stopgezet worden of toch alleszins op een trager tempo beginnen te draaien. Maar Ben Bernanke heeft tijdens zijn ambtsperiode al mogen ervaren dat dit makkelijker gezegd dan gedaan is.

Zodra de FED haar schouders onder de economie terugtrekt, dreigt deze opnieuw weg te zakken in een recessiegat. Bovendien zal ook het financieel systeem op zijn grondvesten daveren, de gevolgen van het einde van de tapering voor valuta's, beurzen, obligaties en grondstoffen vallen onmogelijk in te schatten.

De Verenigde Staten stapelen een schuldenberg die met de beste wil van de wereld niet meer afgebouwd kan worden. Vroeg of laat zal de geldmachine dus moeten stopgezet worden of toch alleszins op een trager tempo beginnen te draaien. Maar Ben Bernanke heeft tijdens zijn ambtsperiode al mogen ervaren dat dit makkelijker gezegd dan gedaan is. Zodra de FED haar schouders onder de economie terugtrekt, dreigt deze opnieuw weg te zakken in een recessiegat. Bovendien zal ook het financieel systeem op zijn grondvesten daveren, de gevolgen van het einde van de tapering voor valuta's, beurzen, obligaties en grondstoffen vallen onmogelijk in te schatten.