Aanleiding voor de koersdalingen was de publicatie van het verslag van de laatste FED-meeting, waaruit bleek dat er geen onenigheid bestaat over de toekomst van het quantitative easing (QE) programma betreffende de inkoop van staatsobligaties en obligaties gedekt door woonkredieten.

Jason Hughes, head of premium client management bij IG Markets, stelt dat ook de Aziatische beleggers vrezen dat de FED zal stoppen met het inkopen van eigen obligaties alvorens de beoogde objectieven, waaronder een werkloosheidsgraad van maar 6,50%, zal worden bereikt. Vooral op de Chinese beurs was er vanmorgen sprake van veel verkoopdruk.

Aanleiding voor de koersdalingen was de publicatie van het verslag van de laatste FED-meeting, waaruit bleek dat er geen onenigheid bestaat over de toekomst van het quantitative easing (QE) programma betreffende de inkoop van staatsobligaties en obligaties gedekt door woonkredieten. Jason Hughes, head of premium client management bij IG Markets, stelt dat ook de Aziatische beleggers vrezen dat de FED zal stoppen met het inkopen van eigen obligaties alvorens de beoogde objectieven, waaronder een werkloosheidsgraad van maar 6,50%, zal worden bereikt. Vooral op de Chinese beurs was er vanmorgen sprake van veel verkoopdruk.