De beslissing van de Fed heeft drie belangrijke punten van goed nieuws voor markten tot gevolg.

Ten eerste erkende de Fed wat veel Amerikanen al weten: de Amerikaanse economie verkeert in slechte staat die nog zou kunnen verergeren.

Vervolgens gaf de Fed schoorvoetend toe dat de redenen gedeeltelijk structureel van aard zijn. Bovendien komt dat de Fed een voorheen ondenkbaar beleidsantwoord heeft geformuleerd.

Door op een dergelijke gedurfde en controversiële manier zijn verantwoordelijkheid te nemen met een imperfect beleidsinstrument, neemt de Fed opnieuw aanzienlijke reputatie- en beleidsrisico's.

De beslissing van de Fed heeft drie belangrijke punten van goed nieuws voor markten tot gevolg. Ten eerste erkende de Fed wat veel Amerikanen al weten: de Amerikaanse economie verkeert in slechte staat die nog zou kunnen verergeren. Vervolgens gaf de Fed schoorvoetend toe dat de redenen gedeeltelijk structureel van aard zijn. Bovendien komt dat de Fed een voorheen ondenkbaar beleidsantwoord heeft geformuleerd. Door op een dergelijke gedurfde en controversiële manier zijn verantwoordelijkheid te nemen met een imperfect beleidsinstrument, neemt de Fed opnieuw aanzienlijke reputatie- en beleidsrisico's.