Volgens Stockman is er geen schijn van kans dat de FED op een ordentelijke manier een uitgang zal vinden voor de politiek van Quantative Easing.

De centrale bank heeft niets anders gedaan dan zeepbellen geblazen die steeds moeilijker in de hand kunnen worden gehouden.

Elke beweging die de FED uitvoert, doet ons dieper en dieper in de puree wegzakken. Het heeft geen enkele zin om de waarheid te verbloemen.

Krugman stelt dat de vooruitzichten voor de komende 10 jaar rooskleurig voorgesteld worden, maar dat daarbij makkelijkheidshalve over het hoofd wordt gezien dat de FED te keer gaat als een olifant in een porceleinwinkel.

Op een bepaald moment zal er sprake zijn van paniekverkopen op de obligatiemarkt, waarna de poppen aan het dansen kunnen gaan.

Volgens Stockman is er geen schijn van kans dat de FED op een ordentelijke manier een uitgang zal vinden voor de politiek van Quantative Easing. De centrale bank heeft niets anders gedaan dan zeepbellen geblazen die steeds moeilijker in de hand kunnen worden gehouden. Elke beweging die de FED uitvoert, doet ons dieper en dieper in de puree wegzakken. Het heeft geen enkele zin om de waarheid te verbloemen. Krugman stelt dat de vooruitzichten voor de komende 10 jaar rooskleurig voorgesteld worden, maar dat daarbij makkelijkheidshalve over het hoofd wordt gezien dat de FED te keer gaat als een olifant in een porceleinwinkel. Op een bepaald moment zal er sprake zijn van paniekverkopen op de obligatiemarkt, waarna de poppen aan het dansen kunnen gaan.