Die zal haar basisrente waarschijnlijk op een recordlaagte houden, met als achterliggende idee om consumenten en bedrijven tot spenderen aan te zetten. Op die manier wil de FED de economische opleving ondersteunen.

De grote vraag is echter of Chairman Ben Bernanke en zijn collega's een hint gaan geven over het tijdstip wanneer ze de rente weer gaan optrekken.

Een beslissing over een renteverhoging is niet voor de komende maanden, maar de financiële markten proberen altijd wat verder in de toekomst te kijken.

De uitdaging waar de FED voor staat is niet gering. Wordt de rente te snel opgetrokken, dan kan het economisch herstel gevaar lopen. Bij een te trage reactie kan de inflatie vrij spel krijgen.

Bernanke liet vorige week nog horen geen haast te hebben om de rente te verhogen, ondanks bemoedigende economische indicatoren. Ze gingen in november maar 11.000 jobs verloren in de Amerikaanse economie.

Chris Rupkey, hoofdeconoom bij Bank of Tokyo-Mitsubishi, merkt echter op dat de economische opleving nog steeds op wankele gronden rust. Hij verwacht dat de FED voorlopig geen signalen gaat geven dat de rente naar omlaag kan.

Die zal haar basisrente waarschijnlijk op een recordlaagte houden, met als achterliggende idee om consumenten en bedrijven tot spenderen aan te zetten. Op die manier wil de FED de economische opleving ondersteunen. De grote vraag is echter of Chairman Ben Bernanke en zijn collega's een hint gaan geven over het tijdstip wanneer ze de rente weer gaan optrekken. Een beslissing over een renteverhoging is niet voor de komende maanden, maar de financiële markten proberen altijd wat verder in de toekomst te kijken. De uitdaging waar de FED voor staat is niet gering. Wordt de rente te snel opgetrokken, dan kan het economisch herstel gevaar lopen. Bij een te trage reactie kan de inflatie vrij spel krijgen. Bernanke liet vorige week nog horen geen haast te hebben om de rente te verhogen, ondanks bemoedigende economische indicatoren. Ze gingen in november maar 11.000 jobs verloren in de Amerikaanse economie. Chris Rupkey, hoofdeconoom bij Bank of Tokyo-Mitsubishi, merkt echter op dat de economische opleving nog steeds op wankele gronden rust. Hij verwacht dat de FED voorlopig geen signalen gaat geven dat de rente naar omlaag kan.