Die verwachting is gebaseerd op de recente publicatie van zwakke economische indicatoren, waaronder de werkloosheidscijfers voor de maand juli.

De Financial Times baseert zich op 'doorgaans goed ingelichte bronnen', zonder daaromtrent meer details te geven. Het Federal Open Market Committee wil met haar verklaring een eerste signaal geven.

Dat betekent echter nog niet dat er nieuwe maatregelen gaan aangekondigd worden om de economische groei te stimuleren. Wel zou een plan om mortgage-backed securities terug te kopen goedgekeurd worden.

Volgens de economen zal de economie nog gedurende maanden zwak moeten blijven alvorens de maatregelen te herhalen die ze tijdens de voorbije de recessie heeft genomen.

Die verwachting is gebaseerd op de recente publicatie van zwakke economische indicatoren, waaronder de werkloosheidscijfers voor de maand juli. De Financial Times baseert zich op 'doorgaans goed ingelichte bronnen', zonder daaromtrent meer details te geven. Het Federal Open Market Committee wil met haar verklaring een eerste signaal geven. Dat betekent echter nog niet dat er nieuwe maatregelen gaan aangekondigd worden om de economische groei te stimuleren. Wel zou een plan om mortgage-backed securities terug te kopen goedgekeurd worden. Volgens de economen zal de economie nog gedurende maanden zwak moeten blijven alvorens de maatregelen te herhalen die ze tijdens de voorbije de recessie heeft genomen.